FÖretaget

Jag heter Kiki Thorsell. Under åren 1996 till och med 1999 bodde och arbetade min man och jag i Peking, Kina. Vi hade möjlighet att resa runt i landet och besöka många intressanta platser, lära känna lite om Kinas kultur och de kinesiska folken. Dessa resor gav oss mersmak och vi var överens om att vi ville lära oss mer om Kina.

TING KAI
För att behålla kontakten med Kina och våra vänner där startade jag TING KAI, min enskilda firma. TING KAI betyder "lyssna på Kiki" på kinesiska. Affärsidén är att resa till Kina och där handla kinesiska sötvattenspärlor och sedan sälja dem i Sverige. Samtidigt som jag säljer berättar jag om Kina, resor och pärlor.

Mina pärlor
Konsten att knyta ett vackert eller roligt halsband är ett gammalt konsthantverk. Det ska vara en harmonisk komposition med jämna knutar och vackra matchande spännen eller en uppseendeväckande modell. Att arbeta med och sälja pärlor är tillfredsställande och rogivande då jag tycker att pärlor är levande och vackra. 

Mina resor
Kina är ett land jag inte kan få nog av. När vi flyttade till Peking i november 1995 fanns det fortfarande kärror dragna av åsnor på gatorna. När jag cyklade till mitt jobb var det tillsammans med massor av kineser. Nu är gatubilden en helt annan. Peking förändras oerhört snabbt och det är väldigt intressant att följa utvecklingen på nära håll. Skillnaden mellan stad och landsbygd är stor – hur ska det bli i framtiden? Jag hoppas att jag har möjlighet att resa till Kina många gånger och att få vara med och se förändringarna. Som en av våra bekanta sa "China grows on you!"

KONTAKT

Ting Kai
Kiki Thorsell
Radarvägen 37, 5 tr
183 61 Täby
Sweden

Tel: +46(0)8 756 12 87
Mob: +46(0)70 753 03 90

svenkiki@hotmail.com